Cleaning Depot push-to-call
Тел: +359 884 92 44 49 Имейл: office@cleaningdepot.net

Доставяме до Гърция и Румъния в рамките на 2 дни

Работно време (GMT +03:00): Понеделник - Петък от 09:00 до 17:30

Видове прахосмукачки

Видове прахосмукачки

Голямо разнообразие от прахосмукачки се предлага днес.

Днес във всеки дом има прахосмукачка. Фирмите производители на прахосмукачки предлагат огромно разнообразие от видове прахосмукачки с всякакви форми, цветове, функционалност и технически характеристики.

Понякога е трудно да се ориентирате в такова разнообразие и да изберете правилния модел. Ето защо, съветваме тези, които ще купуват нова прахосмукачка да направят старателно проучване преди покупка.

Проучване

Преди покупката на нова прахосмукачка, проверете какви видове прахосмукачки съществуват и решете от какво имате нужда. Помислете за предимствата, недостатъците, техническите характеристики и функционалността на всеки тип прахосмукачка и ги съобразете с Вашите конкретни нужди.

Прахосмукачки се разделят на видове в зависимост от функционалността им и пазарния сегмент.

Иначе казано, прахосмукачките са професионални или домакински, за сухо или мокро почистване, перящи прахосмукачки, прахосмукачки с воден филтър.

Прахосмукачки за сухо почистване

Този тип прахосмукачки са разделени на подвидове, в зависимост от това, къде се събира всмуканата прах.

С торби за събиране на прах

Торбите в прахосмукачки са хартиени или текстилни, за еднократна или за многократна употреба. По-удобно е да използвате торбички за еднократна употреба, тъй като след напълването им е достатъчно да ги изхвърлите и да поставите нова торба. Не е необходимо почистване и периодично пране, като при торбите за многократна употреба. Торбите за прахосмукачка играят ролята на допълнителен филтър, който намалява или минимизира количеството прах, което прахосмукачката връща обратно във въздуха и предпазват мотора на машината. Но е необходимо периодично закупуване на нови резервни торби.

С воден филтър

В контейнера на прахосмукачка се сипва определено количество вода, която действа като филтър. По време на почистването във водата се утаява цялата прах, дори и най-малките частици. В същото време въздухът в стаята се освежава, което винаги е полезно за нашето здраве. Не губите пари и време за закупуване на нови торбички, но трябва старателно да почиствате и подсушавате контейнера след всяко използване на прахосмукачката. Недостатъците на този тип прахосмукачки са по-високата цена и големия размер.

С контейнер за събиране на прах

Прахта и отпадъците се събират в контейнера на прахосмукачката и трябва да го почистите, когато се напълни. Пестите пари и време, но рискувате когато отворите машината, за да я почистите, събраната прах да се върне обратно във въздуха и по пода.

Нашите партньори

Защо cleaningdepot.net?

Гаранция за качество

Ръководството на дружеството провежда политика на удовлетворяване на изискванията и очакванията на клиентите по отношение на номенклатура, количество, срок на доставка и качество на предлаганите артикули.

Сервиз

КАМАК ЕООД разполага с добре оборудвана сервизна база и квалифициран инженерен екип. За всички закупени машини осигуряваме гаранционно и следгаранционно сервизно обслужване и своевременна доставка на резервни части и консумативи.

Промоции и намаления

Пазарувайте и спестявайте възползвайки се от нашите месечни промоционални предложения.

Полезни статии

еднодискова машина

Какво е еднодискова машина?

Еднодискова машина – какво представлява? Еднодисковите машини правят почистването на всякакви подови настилки бързо и лесно. Те са ефективни дори и при почистването на неравни повърхности с минимални усилия от страна на оператора. Една еднодискова машина може да се окомплектова с различни приставки, което ги прави изключително полезни в професионалното почистване и поддръжка на твърди […]

Вижте повече
почистващата техника

Технологиите на XXI век превръщат почистването в хайтек-индустрия – Част 2

Развитието на почистващата техника Метлата не се предава Повечето от клиентите за почистващата техника са професионалисти в индустрията. Това е логично: оборудването е скъпо, трябва да го използвате със знание и опит. Но дори и при тях процесът на почистване не е напълно механизиран: метли и парцали все още са в действие, въпреки че е […]

Вижте повече
професионално почистване

Технологиите на XXI век превръщат почистването в хайтек-индустрия – Част 1

Тенденции в развитието на индустрията за професионално почистване Може би светът не става по-добър, но със сигурност става по-чист. Стремежът  за поддържане на градовете и сградите чисти стимулира развитието на почистващата индустрия и води до бързото нарастване на реализираните обороти. Иновативни машини за почистване ще заменят чистачката с метлата. Нейната работа  ще се извършва от […]

Вижте повече
Видове прахосмукачки

Видове прахосмукачки

Голямо разнообразие от прахосмукачки се предлага днес. Днес във всеки дом има прахосмукачка. Фирмите производители на прахосмукачки предлагат огромно разнообразие от видове прахосмукачки с всякакви форми, цветове, функционалност и технически характеристики. Понякога е трудно да се ориентирате в такова разнообразие и да изберете правилния модел. Ето защо, съветваме тези, които ще купуват нова прахосмукачка да […]

Вижте повече
Индустриална прахосмукачка

Индустриална прахосмукачка: устройство и характеристики

Индустриална прахосмукачка – за какво служи? Ако обикновената битова прахосмукачка е подходяща за почистване на къща или апартамент, то за строителни обекти и селскостопански съоръжения изискванията за чистота биват напълно различни. В допълнение към обикновения прах и мръсотия, тук се включва отстраняване на по-големи отпадъци, а също и течности. Например дървени остатъци, стърготини, цимент, пясък, […]

Вижте повече
професионална прахосмукачка

Как да изберем професионална прахосмукачка

Професионална прахосмукачка В процеса на работа на строителна площадка и по време на ремонт, в производството и в работилниците, често се събират много на брой малки отпадъци. И тези боклуци  трябва да бъдат премахнати. За да поддържате чистота, Вие се нуждаете от професионална прахосмукачка. При избера на мощно устройство и за да не плащате излишно […]

Вижте повече